Студијско путовање у Словенију

Наша  школа је у оквиру стручног усавршавања планирала и организовала студијско путовање у Словенију. Оно је реализовано од 10. до 13.11.2016. године. Остварена је сарадња са ОШ „Пресерје”,  најпре на основу личног познанства наставнице биологије Марине Дрндарски са помоћником директора те школе, а потом званичном преписком директора обе школе у којој је детаљно договорен план посете школи.

Групу представника наше школе чинили су Биљана Ђелић, в.д. директора, психолог, библиотекар, 14 наставника разредне наставе, 18 наставника предметне наставе, куварица и 3 спремачице. Вођа групе био је Урош Момчиловић. План путовања у потпуности је испуњен.

После свечаног дочека у ОШ „Пресерје”  и уводних разговора, уследило је посматрање часова  у матичној и подручној школи, као и разговори директора двеју школа и  стручних сарадника. Теме о којима се разговарало са колегама из Словеније биле су: планирање васпитно-образовног рада, организација и услови рада, педагошка документација. Професионална размена искустава праћена је одушевљењем и радошћу упознавања, као и договорима да се сарадња настави и да нас ускоро посете.

Изузетно гостопримство директора, помоћника директора, градоначелника, као и свих запослених учинило је боравак у ОШ „Пресерје” веома пријатним и незаборавним.

У наставку путовања организован је излет на Блед и шетње по Љубљани.