Светски дан заштите животне средине

Светски дан заштите животне средине је дан који се обележава у целом свету сваког 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине.

Друштво учитеља Београда доделио је ЗАХВАЛНИЦУ  ОШ „Дринка Павловић“ и Мерими Јовановић за  учешће на 2. смотри дечјег стваралаштва у области екологије Чаролија рециклаже помаже природиТом приликом осам  ученика одељења 1/4   приказали су своју еко – радионицу, изложили своје бројне креативне еколошке радове. Научили смо и видели нешто ново и од других школа. Свакако је било забавно и поучно.

Ученици 1/4, Вук Раденковић и Нађа Ћипранић  освојили су  3. награду за еколошку поруку и еколошки плакат на  конкурсу Горана Србије. Награде ће бити уручене 9. јуна 2017.

У понедељак, 5.6.2017. године,  у свечаној сали школе, одржана је бесплатна представа за све прваке Ко то тамо прља која је саставни део кампање Не прљај. Немаш изговор!  Трупа  Una Saga Serbica приказала је  интерактивну  музичку представу  са елементима плесних секвенци , које имају за циљ да деца стекну одговорност граду, месту живљења , као и да  неопходно воде рачуна о  уредности  и хигијени .