Бохињ – место другарства и учења

У оквиру међународне сарадње наше школе и ОШ „Пресерје“, из Пресерја у Словенији, десет ђака школе и два наставника, боравила су у периоду 20-22.4.2018. у Центру школских и ваншколских активности Словеније – објекат Бохињ.

У Бохињу су реализоване четири активности са три групе, како је и договорено са домаћином пре пута. Прва радионица је реализована у мини хидроелектрани „Савица“, на тему „Обновљиви извори енергије“. Друга радионица одржана је на Бохињском језеру – кануизам, а трећа на полигону објекта Бохињ – стреличарство.

Четврта активност обухватила је пешачење свих учесника до кањона реке Моштанице, до једног од најлепших делова Триглавског националног парка.

Смештај је био изузетан, храна здрава и укусна, док је све одушевила хигијена простора и однос деце домаћина према простору у ком бораве и природи која их окружује.

Поред наших ђака, у активностима је учествовало 15 ученика из ОШ „Никола Тесла“ из Ријеке (Хрватска) и око 20 ученика школе домаћина. Ученици су остварили нова пријатељства, разменили идеје, поредили школске системе, лепо и садржајно сарађивали.

Наша школа прихватила се организације новог сусрета, на пролеће 2019. године.