КАКО ЈЕ ЛЕПО ЧИТАТИ

Радионице читања наглас и разговора о књигама за децу под називом Како је лепо читати реализују наставници разредне наставе и библиотекарка Славица Хорват у сарадњи са родитељима ученика првог разреда. Циљ ових радионица је подстицање ученика на читање и развијање читалачих навика. Родитељи ученика  доносе своју омиљену књигу из детињства, представљају је ученицима одељења у коме је њихово дете и читају наглас одломак. Радионице су усмерене на бољу повезаност деце и родитеља, али и на одличну сарадњу школе са родитељима.

 Прва радиница у овој школској години одржана је 23.12.2016. године са одељењем 1/3 и учитељицом Драганом Гајић. Две маме Вања Ковић и Вања Миладиновић су својом креативношћу и интерпретативним читањем потпуно мотивисале ученике да учествују у разговору о књигама и читању.  Вања Ковић је прочитала  омиљену Јежеву кућицу Бранка Ћопића и једну од сликовницу Лија Ната воли да измишља. Поклонила је библиотеци Књигу за Марка и  Авантуре Краљевића Марка. Вања Миладиновић је причала о  омиљеним бајкама из детињства и прочитала сликовницу Жабац и странац.

После ове радионице, уследила је серија радионица реализованих у свим одељењима првог разреда. Више о њима на сајту библиотеке.