МАТЕМАТИЧКИ КВИЗ

Ученици наше школе  заједно са наставницама математике Миленом Симић и Биљаном Ђелић учествовали су у  промоцији  квиза под називом Мост математике које организује удружење Млади математичар.

 Квиз је одржан  у ОШ „Вук Караџић”. Наша школа је учествовала са две екипе, млађе разреде су представљали ученици:  Максим Црнобрња 3/2, Лука Опачић  3/3, Милена Пантић 4/4 и Алексеј Стевановић 4/4, а старије разреде су представљали ученици Филип Грујовић 5/1, Стефанија Живановић 6/3, Емилија Ђачић 7/2 и Душанка Живановић 8/4. У квизу су учествовали и ученици  ОШ „Иво Андрић”, ОШ „Ослободиоци Београда ” и ОШ „Вук Караџић”. Циљ нашег дружења јесте да се ученици упознају са оваквим начином такмичења, да такмичари у оквиру екипе сарађују и наравно, да  покажу знања из одређених математичких области, као и да развијају логичко и математичко мишљење.

Екипа млађих ученика је освојила прво место, а екипа старијих треће место. Сви учесници су награђени књигом. Вратили су се  у школу препуни позитивних утисака.