ПРОЈЕКАТ “The Tower Block“

У новембру 2015. године смо се пријавили да будемо партнери у пројекту под називом “The Tower Block“ преко портала eTwinning где наставници из Европе размењују искуства и и осмишљавају и заједнички реализују пројекте. Пројекат је одобрен и спојили смо се са школама из Норвешке (идејни творци пројекта), Италије и Шпаније. Српски тим је сачињен од 26 ученика старијих разреда.

“The Tower Block“ је кула коју ученици различитих узраста и нивоа знања граде речима, причама, сликама, аудио и видео записима на енглеском језику. Сваки ученик на креативан начин осмишљава свој простор у кули али сарађује и са осталим ученицима кроз разноврсне задатке као што су ,,посете“ других соба у кули, остављање необичних поклона, осмишљавање занимљивих љубимаца, заједничке журке. Ученицима су на располагању бројне алатке које постоје на порталу и које имају за циљ да ученици на несвакидашњи начин презентују различите садржаје. Циљ пројекта је усавршавање креативног писања и вештина комуникације. Ученици истражују на који начин приступ дигиталним медијима утиче на језик и комуникацију и мења их.

Ученици из „Дринке“ раде на својим компјутерима и телефонима од куће или у школи. Када се окупе у кабинету за информатику до изражаја долазе вршњачка сарадња и учење. Редовно организујемо састанке онлајн и уживо како би дискутовали о напретку пројекта и разменили идеје и информације.

“The Tower Block“ је велика књига коју пише на десетине аутора.

У новембру 2016. године пројекат је добио европску ознаку квалитета. Наставница енглеског језика, Кристина Радојичић ће у фебруару 2017. године представити пројекат на конференцији НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОБРАЗОВАЊУ 2017 коју организује Британски Савет.

Више информација можете пронаћи на следећим линковима:

https://www.etwinning.net/en/pub/profile.cfm?f=2&l=en&n=119845

https://twinspace.etwinning.net/12867/home