„Ствар срца“

Тара Марковић, ауторка књиге Ствар срца има једанаест година. Позвали смо је на дружење са скоро вршњацима који су је веома срдачно дочекали. Организована су два сусрета 5.12.2017. године у библиотеци. Тара се најпре представила ученицима 2/1 и 2/4, а потом ученицима 4/3 и 4/4. Публика је пријатељски реаговала и са великом пажњом пратила Тарино представљање и потом су активно учествовали у промоцији.

Тара је веома комуникативна, ведра и зналачки бира одломке који ученике забаве и наводе на даљи разговор о темама које занимају свако дете. Сазнали су да је ученица петог разреда ОШ „Данило Киш“. Воли књижевност, филмове, иде на глуму. Бави се пливањем. Не запоставља дружење са другарима. Читање јој представља велику радост, па је ученицима препоручила наслове књижевних дела које је прочитала и који су утицали на одлуку да испољи свој таленат. Наравно, истакла је да јој много значи подршка другара, учитељице и родитеља.

Говорила је о плановима да ће следеће године бити објављен наставак овог романа, а потом и трећи део како би то била заокружена трилогија. Роман је објављен у издању издавачке куће Алетеа, а Тара Марковић је и илустратор.