„УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ“ – 17.3.2020. ГОДИНЕ

Поштовани,

Обавештавамо вас да је Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуацијеу земљи, привремено обустави непосредни васпитно-образовни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије. У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину, с обзиром на то да привремено обустављање непосредне наставе у школама не значи и обустављање образовно-васпитног рада са ученицима.

ПОЧЕТАК РЕАЛИЗАЦИЈЕ ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА УЧЕЊЕМ НА ДАЉИНУ ЈЕ 17. МАРТ 2020. ГОДИНЕ.

Распоред за среду 18. март 2020. године

За ученике основне школе,  Министарство просвете, науке и технолошког развоја је припремило едукативне садржаје за учење на даљину, који ће бити емитовани на Радио телевизији Србије, канал 3.

Шест дана у недељи, почев од уторка 17. марта 2020. године, од 8.00 часова ће бити емитоване наставне јединице општеобразовних предмета, по распореду који ће бити доступан преко сајта школе, сајта министарства, као и на www.rasporednastave.gov.rs. Такође, распоред емитовања биће истакнут и на местима за оглашавање у самој школи (улаз школе, спољашња огласна табла).

За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно. За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржај у блковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час један од предмета који се полажу на завршном испиту. Сви емитовани садржаји ће од следећег дана бити доступни за неограничен број прегледа на платформи РТС Планета. Оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје.

РОДИТЕЉИМА/ЗАКОНСКИМ ЗАСТУПНИЦИМА/ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА – ПРЕУЗМИ