ШКОЛА ГЛУМЕ И ПРОГРАМИРАЊА

Одлуком Школског одбора, од другог полугодишта у школи ће радити две школе глуме и школица програмирања.
Драмски студио „ТАДААА!“ Одржаће аудицију за све ученике и ученице основне школе „Дринка Павловић“ узраста од 1. до 8. разреда  у току јануара 2019. године (време почетка аудиције и датум за оба дана ће бити објављени на сајту и огласној табли у школи).
Деца могу по својој жељи да одаберу шта ће радити на аудицији и на који начин ће се представити.
Зашто баш са нама? Зато што ћемо се много играти и смејати, зато што ћемо вас научити да говорите мало а много, зато што ћемо вас научити да незанимљиве ствари постану занимљиве, зато што ћете развити вештине које ће вам бити корисне за цео живот, зато што уважавамо све ваше посебности сматрајући их врлинама и зато што и ми желимо да учимо уз вас. Због могућности да деца, кроз рад у малим и пажљиво одабраним групама упознају себе и свет око себе, због шансе да се ослободе страхова и стида, препознају и заволе своју посебност и због прилике да своје несавршености претворе у предности, а своју несигурност у своју највећу снагу и све то кроз разноврстан садржај часова који укључују:
Глуму пред камером,
Глуму на сцени
Сценски покрет
Технику гласа
Сценски говор
Импровизације и игре
користећи се најсавременијим глумачким техникама и методама.
Могућност сарадње са кастинг агенцијама,
Радионице са професионалним глумцима и редитељима предавачима.
По завршетку школске године одржаће се јавни наступ у којем ће се огледати сав наш рад и напредак.
Свака група имаће по два часа недељно.
Биографије предавача:
Ирма Миловић, професионална глумица, пдипломирала у класи проф. Предрага Ејдуса и асистента Предрага Стојменовића. Глуму пред камером-проф. Мирјана Карановиц, техника гласа-проф. Марија Симоновић, сценски покрет-проф. Марица Наумовић Вулетић. Радионице: „КУБУС“ школа глуме, предавач Симона Димитров Палатинуш, радионице глуме-Загребачко Казалиште Младих, Загреб. Дугометражни филмови: „Wелл“, режија: Гигор Аттила, Будимпешта, Мађарска, „Отаџбина“, режија: Олег Новковић, Београд. Серије: „Мирис кише на Балкану“, режија Љубиша Самарџић, РТС, „Из X-а у X“, аутори: Петар Пашић и Никола Завишић, „Јутро ће променити све“, режија: Горан Станковић и Владимир Тагић, РТС. Кратки филм „Индијанац“, режија: Ива Пецикожа. Рекламе: Т-Мобиле, Искон, Подравка, Цхипсy. Дечје представе: „Фрка око Деда Мраза“, „Кокошке умиру од љубави“, „Даброви“, „Девојчица са шибицама“. Представе: „Лолита“, Мадленианум, режија: Јована Томић, „Излажење“, режија: Јована Томић, „Точно у подне“, режија: Ведран Хлеб, „Чекаоница“, редитељ: Паоло Тишљарић, „Београд-Берлин“, Пароброд, режија: Ана Зулевић. Вештине: савремени плес, певање и пантомима.Ивона Кустудић, професионална глумица, дипломирала у класи проф. Предрага Ејдуса на Академији Уметности у Београду и магистрирала на двогодишњем програму за Глуму пред камерама (Ацтинг фор Филм) на Њујоршкој Филмској Академији (Неw Yорк Филм Ацадемy, НYФА). Стипендиста Фонда за Младе Таленте и Њујоршке Филмске Академије. Играла главне улоге у више пута награђиваним филмовима „“Сцрубберс“ и “Тхат Гирл“ на водећим интернационалним филмским фестивалима (две номинације за најбољу младу глумицу), популарним серијама „Баскетс“ ( ФX Продуцтионс) и „Јутро ће променити све“ (РТС), блокбастерима „Еxтинцтион“ и „Интриго: Деатх од ан Аутхор“ , ТВ филмовима („Миссинг ин Еуропе“) и другим кратким домаћим и страним филмовима. Представе: „Казанова против Дон Жуана“ у позоришту Мадленианум, „Овде пише наслов драме о Анти“ у Дорћол Платз-у и Београдском Драмском Позоришту, „Ричард ИИИ“ и „Псовање публике“ у КПГТ-у, затим „Тхе Ривер“, „Лоббy Херо“ (Вицторy Тхеатре) Бурбанк, Калифорнија. 10 година професионалног бављења плесом (награде на европским такмичењима),техника гласа и певање код оперске певачице и професорке Марије Симоновић, сценски покрет код професорке, редитељке и глумице Марице Вулетић Наумовић, радионице Мајкла Чехова са Скот Филдингом, напредни ниво методе Стенфорда Мајзнера са чувеним Антонијем Монтезом, јавна читања текстова у Народном позоришту у Београду и Атељеу 212. Језици: Енглески, Италијански. Главна улога у дугометражном филму „После зиме“ Ивана Бакрача, београдска премијера се очекује 2019. године.