ЗА АНДРЕЈЕВУ БУДУЋНОСТ

Школска манифестација „Дечје пролећне радости“, одржана  од 27. до 30. маја 2019. године, посвећена је хуманости и даривању. Одлучено је да се помогне Андреју Марковићу, двогодишњем брату наше ученице, са жељом да оздрави и постане наш ђак.

У оквиру ове посебне недеље, ученици млађих разреда су са својим наставницима реализовали хуманитарни базар. Они су на штандовима постављеним испред школе продавали своје рукотворине, делили  колаче које су њихове маме и баке направиле, придруживши се акцији. Сав новац од продаје украса, цртежа и дечјих радова, као и од донација  пролазника  уплаћује се фондацији „Буди хуман“ (линк https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/654/andrej-markovic ).

Хуманитарној акцији придружила се мама наших ученика Александра Вранешевић,  фитнес инструктор. Одржала је 29. маја тренинг  у школском дворишту на коме је учествовао велики број ученика и наставника, као и новинара који су пренели снажну поруку да свако може на свој начин помоћи ономе коме је помоћ веома потребна.

Упоредо je  трајала акција прикупљања школског прибора за децу са Косова и Метохије како би им се бар мало олакшале припреме за наредну школску годину.

У школском дворишту одржани су  спортски турнири који су део активности ове манифестације.